Yazılım Geliştirme Hizmetleri

Yazılım Geliştirme Hizmetleri

Özel bir projeniz varsa biz tüm bilgi birikimimizle yazılım geliştirme hizmetleri sunmaya hazırız.

Özgün, modern ve kullanıcı deneyimine göre geliştirilmiş tasarımı olan responsive web siteleri geliştiriyor ve seo optimizasyonu, barındırma gibi birçok kritik süreçte danışmanlık sağlıyoruz. Sorunlarınızı ve ihtiyaçlarınızı anlayıp, bu konuları analiz edip, özel çözümler üreterek size anahtar teslim yazılımlar sunuyoruz.

Web projelerinin yanı sıra Android ve IOS gibi platforma özel mobil yazılımlar geliştiriyoruz. İşletmelerin kullandığı tüm ticari yapılara entegre olabilecek yazılımlar geliştirmekle beraber kullanıcı dostu ve kurumsal kimliğinize uygun tasarımlar oluşturuyoruz.
Web Yazılım Geliştirme

Web Yazılım Geliştirme

Web yazılım geliştirme hizmetleri ile özgün, modern ve kullanıcı deneyimine göre şekillendirilmiş tasarımı olan responsive web siteleri geliştiriyor ve seo optimizasyonu, barındırma gibi birçok kritik süreçte danışmanlık sağlıyoruz. E-ticaret veya sektörünüze özel yazılımlar için bizlere ulaşabilirsiniz.

  • Sharepoint
  • Email Marketing
  • Learning Management Systems – Uzaktan Eğitim
  • E-Ticaret Uygulamaları
  • CRM Uygulamaları
  • ERP Uygulamaları
  • Kurumsal Web Sitesi vb.

Mobil Yazılım Geliştirme

Depar Bilgi Teknolojileri; Android ve IOS gibi platforma özel mobil yazılımlar geliştirmektedir.

İşletmelerin kullandığı tüm ticari yapılara entegre olabilecek yazılımlar geliştirmekle beraber kullanıcı dostu ve kurumsal kimliğinize uygun tasarımlar oluşturulmaktadır. Yenilikçi teknolojiler ve bu teknolojilerin eğitim ve dokümantasyon hizmetleri de sağlanmaktadır.

  • Android Uygulamaları
  • Iphone Uygulamaları
  • Hybrid Mobil Uygulamaları
Mobil Yazılım Geliştirme

Web Yazılım Geliştirme Sürecimiz

Depar BT Özel yazılım çözümleri sunarken işe önce taleplerinizi dinleyerek başlar. Genel olarak yüz yüze görüşmeler ile ilerlettiğimiz bu süreçte talep ve isteklerinizi dinler, fikir alışverişlerinde bulunur, birlikte projeyi değerlendirir ve belli sorulara yanıt ararız. Bu sorular özetle şöyledir:

  • Yazılımı kim kullanacak? / Hedef Kitle?
  • Yazılımın / ihtiyacın amacı ve kısa açıklaması nedir?
  • Yazılımın gizli ya da paralel bir amacı var mıdır?
  • Kullanılacak platform gereksinimleri nelerdir?
  • Platformların özet işleyişleri nasıl olmalıdır?
  • Alan adı ve Marka tescilleri var mıdır?
  • Kurumsal kimlik yapısı mevcut mudur? (Logo, renk tonları, yazı karakterleri vb.)
  • Sunucu altyapısı nasıl olmalıdır?
  • Proje kapsamında özellikle tercih edilen bir programlama dili var mıdır?

Teklif Süreci

Proje için gereken tüm kaynak ihtiyaçlarımızı belirleyerek tahmini proje bitiş süresini, gereklilikleri ve ortalama bütçeyi içeren detaylı bir ön teklif sunarız. Bu teklif sonrası detaylı iş akışı ve analiz sürecimiz başlar.

Analiz Süreci

Analiz dokümanını hazırlarken mümkün olduğunca detaylı ve sorunsuz yazılım için var gücümüzle çalışırız ve çıkabilecek tüm hataları en baştan minimize ederiz.

Tasarım Süreci

Analiz süreci ile birlikte hazırlanan doküman UI / UX tasarım ekibimize ulaşır ve tüm iş akışları görsel olarak platformalara göre hazırlanır. Hazırlanan görseller, akışı da içerecek şekilde onaya sunulur ve varsa revize edilir.

Kodlama Süreci

Yazılım geliştirme ekibimiz tercih edilen ya da belirlenen programlama diline göre görsel tasarımlar geliştirilirken, analiz dokümanında yer alan ilkelere bağlı kalarak kodlama sürecini tamamlar.

Test Süreci

Geliştirilen yazılımların ekip içi testleri gerçekleştirildikten ve karşılaşılan tüm hatalar giderildikten sonra, sizinle birlikte müşteri ister testleri gerçekleştiririz ve geliştirdiğimiz özel yazılımı devreye almak üzere son onayınıza sunarız.

Devreye Alma

Test sürecinden çıkan ve onaylanan özel yazılımınızı devreye alarak proje teslimini gerçekleştiririz. Geliştirdiğimiz yazılım ile ilgili çıkabilecek tüm hataları, anlaşma kapsamında belirttiğimiz süreler dahilinde çözeriz.

Mobil Uygulama Geliştirme Sürecimiz

Mobil uygulama geliştirirken genel olarak ilk belirlenmesi gereken uygulamanın nasıl geliştirileceği oluyor. Burada karşımıza iki seçenek çıkıyor. Uygulamam Native mi yoksa Hybrid mi olacak? Depar BT tercih önceliğini Native uygulama geliştirmekten yana kullanır. Çünkü Native mobil uygulama, belirli bir işletim sistemi için özgün olarak geliştirilen uygulamalardır.

Native uygulamalar üzerinde çalıştığı platformun yazılım ve donanım kaynaklarına doğrudan erişebilen, üzerine uygulama geliştirilen akıllı cihazın ana platformu tarafından desteklenen bir programlama diliyle yazılır. Örneğin Android işletim sistemi kullanan mobil cihazlar için Java ile geliştirilen uygulama native bir uygulamadır. Ya da IOS işletim sistemine sahip IPhone cihazlar için ise Swift ile geliştirilen bir uygulama Native uygulama olarak tanımlanır.

Elbette bu durumda Native uygulama geliştirirken Android işletim sistemine sahip cihazlar için ayrı, IOS işletim sistemine sahip cihazlar için ayrı yazılım üretmek gerekir. Bu aşama ise hem iş gücü / eforun hem de yazılımları geliştirirken kullanılacak donanım maliyetlerinin artmasına neden olur.

Maliyetleri düşürmek için ise Hybrid Uygulama olarak adlandırabileceğimiz, tek kod yapısıyla programlanabilen ve birden fazla platformda çalışabilen yöntemi kullanabiliriz. Bu uygulamalar HTML5, CSS3, Java Script kodları ile hazırlanır fakat Native uygulamalar gibi sistem kaynaklarına doğrudan değil, bir ara katman ile erişirler. Bu yönüyle Hybrid uygulama geliştirmeyi bir taşla iki kuş vurmaya çalışmak olarak tanımlayabiliriz.

Native Mobil Uygulama Geliştirmeyi Neden Tercih Ediyoruz?

Native uygulama akıllı cihazın yazılım ve donanım kaynaklarına ara bir katman olmadan doğrudan eriştiği için performansın artmasına olanak tanır. Ayrıca Native uygulama geliştirirken tasarım olarak işletim sistemine tam uyumlu arayüzler hazırlanır.

Zengin tasarım özellikleri içerebildiğinden native uygulamalarda kullanıcılar görece daha fazla vakit geçirmektedir. Yani geliştirilen mobil uygulamayı sunacağınız hedef kitlenizi “performans ve tasarım açısından” etkilemek istiyorsanız Native uygulama geliştirmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Mobil Uygulama Geliştirirken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Depar BT müşterilerine yazılım geliştirme hizmetleri sunarken; sadece geliştirdiği yazılıma odaklanmaz. Önceliğini müşterisinin ihtiyaç, istek ve hedefleri oluşturur. Bu doğrultuda geliştirdiği yazılımın tasarımına, kod yapısına, kullanılabilirliğine ve güvenliğine de odaklanır. Bir mobil uygulamayı geliştirirken; müşterilerine yenilikçi fikirler ile birlikte, uzun vadeli ve kullanılabilirliği yüksek çözümler sunmayı hedefler.

Her mobil uygulama geliştirme projesi için standart olarak uyguladığı süreçler şöyledir:

  • Müşteri ihtiyaç ve isteklerini anlamak,
  • Native mobil uygulama geliştirmek,
  • Anlaşma kapsamında belirlenen teslim sürelerine sadık kalmak,
  • Temiz ve anlaşılır kod yazmak,
  • 7/24 Kesintisiz alt yapı desteği sunmak,
  • Kullanılabilirliği ve Güvenliği yüksek mobil uygulama yazılımı geliştirmek,